Maria Grapini: Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice pe care l-am început cu Fundația Speranța începe să prindă contur

Într-o postare pe pagina de facebook, europarlamentarul Maria Grapini vorbește despre stadiul lucrărilor de construcție a unuia dintre cele mai dragi și de suflet proiecte ale Domniei Sale, Centrul rezidențial pentru persoanele vârstnice “Fecioara Maria” din Giroc, care prinde contur.

Șantierul Centrului rezidențial pentru persoanele vârstnice Fecioara Maria” din Giroc, cămin dedicat vârstnicilor fără adăpost, a fost deschis la începutul anului, cu ajutorul donațiilor strânse din evenimentul caritabil „Balul Speranței”, organizat de  Fundația Speranță pentru Voi Timișoara, președinte Maria Grapini și Asociația Femeilor Antreprenor din România – AFAR. Un demers generos, prin care europarlamentarul Maria Grapini  a arătat, încă o dată, că respectul și compasiunea față de cei în vârstă sunt mai importante decât orice.

Spațiul de aici este minunat pentru că ne aflăm alături de o mănăstire. Din păcate, în România, avem încă mare nevoie de locuri pentru oamenii care ajung în faza în care nu mai au o familie. Este un proiect de suflet pe care doresc să îl duc la bun sfârșit și care cuprinde două părți. Este vorba, în primul rând, de un pavilion de dormit, unde persoanele pe care le vom lua în îngrijire vor fi cazate și urmează pavilionul numărul doi, unde vor fi celelalte săli: sala de mese, sala de recreere și chiar o sală de gimnastică pentru că, cu siguranță, bătrânii au și probleme de sănătate și vor avea nevoie de mișcare”, a precizat europarlamentarul Maria Grapini, prezentă în mijlocul celor care construiesc acest centru, pentru a urmări mersul lucrărilor.

De menționat că sistemul de construcție oferă o mare rezistență la cutremure, la cicloane și la explozii.

Pentru ca acest vis să devină realitate, este nevoie de ajutorul tuturor. Ca la orice obiectiv foarte mare, pentru că realizarea acestui proiect nu este simplă, este nevoie de resurse”, spunea în luna martie a acestui an, la începutul lucrărilor de construcție europarlamentarul Maria Grapini.

Toți cei care doresc să ofere o șansă acestor oameni aflați în dificultate, pot face o donație în contul Fundației Speranță pentru Voi,  IBAN: R007 PIRB 3701 7294 1700 1000, deschis la First Bank, Sucursala Mărăști Timișoara.

SURSA https://tentv.ro/